nätverksinstallatör

Anlita en nätverksinstallatör för att optimera eller förlänga ditt WiFi

WiFi är en dynamisk teknik som har en tendens att fluktuera under dagen, som ett sätt att svara på sin omgivning. I takt med att användare och enheter kopplar upp eller ner sig från nätverket, kommer det trådlösa nätverkets prestanda att påverkas. Ibland kan detta leda till att nedladdnings- och uppladdningshastigheten försämras eller att nätverket ibland ligger nere. En erfaren nätverksinstallatör kan dra slutsatser kring ditt trådlösa nätverk utifrån aspekter såsom antalet dagliga användare m.m.

Med hjälp av denna information kan nätverksinstallatören sedan ta fram den allra bästa designen för att optimera nätverkets prestanda. Även det mest optimerade nätverket kan dock drabbas av olika slags problem, så det är fördelaktigt att ha någon som övervakar nätverket och säkerställer att allt fungerar som det ska. Att så är fallet kan du enkelt försäkra dig om genom att teckna ett serviceavtal med oss.

För det är inte så enkelt som det låter att optimera ett nätverk. Vissa miljöer kan vara mer svårhanterliga än andra. Faktorer såsom byggnadsmaterial, antal våningar och vilka applikationer som används i nätverket är bara några exempel på sådant som påverkar optimeringen. Detta är dock sådant som våra nätverksinstallatörer hanterar på daglig basis.

Bra villkor när du anlitar en nätverksinstallatör från oss
– Vi erbjuder kostnadsfria besök ute hos dig och felsöker kostnadsfritt ditt hemnätverk eller företagsnätverk.
– Du får ett fast pris att tacka ja eller nej till, tackar du nej behöver du inte betala något för besöket. Tackar du ja nyinstallerar eller optimerar vi ditt nätverk och WiFi direkt på plats, då vi alltid har med all utrustning som kan tänkas behövas.

Kontakta oss via telefon eller epost så hjälper vi dig!
Du kan även boka en tid direkt via vår interaktiva bokningskalender längre ner på sidan.

08 400 117 26
Kontakt@tradlost-natverk.se

Boka nätverkssupport – KLICKA HÄR

 
nätverksinstallatör
 

Våra nätverksinstallatörer i Stockholm får toppbetyg

Vi är stolta över att ha fått kundbetyget 4,8 av 5,0 i över 100 st rekommendationer från Reco.

 

 

Om du vill försöka lösa dina nätverksproblem själv så belyser vi några av svårigheterna med att upprätthålla ett välfungerande nätverk nedan och vad du behöver tänka på.

Vanliga källor till problem med WiFi
Vissa byggnader har som bekant ett större antal våningar än andra. Somliga fastigheter har dessutom betongväggar, och om dessa faktorer kombineras med ett stort antal smarta enheter och andra internetuppkopplade enheter, kan saker och ting snabbt kompliceras. Detsamma gäller om du har viktiga applikationer i nätverket som dag och natt verkställer kommandon.

Ett sådant behov kräver en väldigt komplex design och gör det också svårare att administrera nätverket. Faktum är att det kan visa sig vara en tuff utmaning även för vissa IT-proffs. Ett hemnätverk kan ofta vara ganska okomplicerat, medan ett datornätverk på till exempel ett sjukhus eller ett större företag kan ha hundratals, kanske till och med tusentals accesspunkter på flera olika platser och våningar som behöver felsökas. Att byggnaden kryllar av medarbetare som är i behov av en god WiFi-uppkoppling för att kunna utföra viktiga delar i sina arbeten gör sannerligen inte saken enklare.

Du behöver dock inte oroa dig – vi har lång erfarenhet av att designa, installera och hantera trådlös infrastruktur inom olika branscher, samt i privata bostäder. Under de år som vi har varit verksamma i branschen har vi lärt oss ett och annat om de vanliga WiFi-problem som kan uppstå samt hur vi kan lösa dem åt dig.
 

Kapacitet

Kapaciteten är en av de viktigaste aspekterna att ta hänsyn till vid en nätverksinstallation eller -uppgradering, oavsett hur din trådlösa miljö ser ut. Det spelar ingen roll om nätverket tillhör en skönhetssalong, en privat bostad eller ett universitet – som nätverksinstallatör behöver man ändå ta hänsyn till var och när under dagen människor kopplar upp sig till nätverket.

Vissa hushåll och företag är i behov av ett nätverk som fungerar lika bra dygnet runt, alla dagar i veckan, och det kan i många fall vara svårt att förutse vilken kapacitet som kommer att krävas. Av denna anledning är det viktigt att ta fram ett felsäkert trådlöst nätverk som är utformat för att klara av en hög användartäthet i alla delar av fastigheten. Nätverket bör även ha kapacitet för ett brett urval och stort antal trådlösa och smarta enheter, samt flertalet användare.
 

Belastning

Områden i bostaden eller på företaget som har en hög användartäthet ställer särskilda krav på kapacitet. Belastningen kan dock förändras under dagen, ibland plötsligt och oförutsägbart. Vissa ytor kan vara enkla att planera för, men andra områden av bostaden eller företaget kan få en högre belastning under en viss tid på dagen.
 

Enheter

En annan viktig aspekt att väga in är antalet enheter som ska kunna ansluta till nätverket vid ett givet tillfälle. Detta inkluderar inte bara datorer, smartphones och surfplattor utan innefattar även internetanslutna, smarta produkter såsom kylskåp, lampor etc.

Särskilt om ditt nätverk har mer än 3-4 år på nacken är sannolikheten hög att du har börjat uppleva prestandaproblem. För att du ska kunna hålla dig ajour med det ökande antalet enheter, samt de allt större resurser som dessa kräver, bör du planera att uppdatera ditt WiFi.
 

Lösningen: En nätverksinstallatör

Med alla ovan nämnda utmaningar som du står inför är det lätt att undra: Vad i allsin dar kan jag göra för att optimera mitt nätverk? Vi har lösningen.

Genom att ta hjälp av en nätverksinstallatör ur vårt team av skickliga installatörer, kan du få all information du behöver om din trådlösa miljö. Installatören kan sedan designa ett trådlöst nätverk som motsvarar dina krav och ditt behov på täckning, kapacitet och belastning. Samt till en rimlig prisbild.

Tveka inte att ta kontakt med oss för att boka tid och diskutera ditt behov!

 
nätverksinstallatör
 

Boka tid med en nätverkstekniker

Kontakta oss för att få hjälp med din planeringen och design av ditt WiFI och nätverk, samt kabeldragning och inkoppling av utrustning i nätverket, såsom övervakningssystem, servrar och skrivare mm. Boka tid direkt via den interaktiva kalendern nedan, alternativ ring eller mejla oss för mer information om de tjänster som vi tillhandahåller!
 
– Förstabesök hos kunder inom en fyramilsradie från Stockholms centrum är alltid kostnadsfria.
– Efter genomgång av ditt nätverk på plats hos dig får du ett förslag till åtgärder och ett kostnadsförslag för att förstärka WiFi signal hemma eller på ditt företag.
– Väljer du att tacka nej behöver du inte betala för vårt besök. Tackar du ja åtgärdar vi ditt nätverk omgående.

 
boka tid
 
Krångligt? Ring eller mejla oss istället för att komma i kontakt med en nätverksinstallatör.
08 400 117 26
Kontakt@tradlost-natverk.se